26 Şubat 2009 Perşembe

BABET PATİK




BU BABET PATİKLER SON GÜNLERDE ÇOK MODA PATİĞİ BEN ÖRDÜM
AYAK MANKENLİĞİNİ İSE KIZIM RÜMEYSA ZEYNEP YAPTI. AYRINTILI ANLATIMI İÇİN GERÇEKTEN VAKTİM YOK AMA ARKADAŞIM Özlem'in http://hobikurdu.blogspot.com/ ADRESLİ BLOĞUNDA BULABİLİRSİNİZ. SAĞOLSUN KENDİSİ ÇOK GÜZEL ANLATMIŞ.

22 Şubat 2009 Pazar

ÇİÇEKLİ ŞAPKA







BEN BU ŞAPKAYI ASLINDA BÜYÜK KIZIMA ÖRMÜŞTÜM.NEYMİŞ EFENDİM HANIMEFENDİ BÜYÜMÜŞTE SÜSLÜ ŞEYLERİ PEK SEVMİYORMUŞ.ÖYLE İSE O KARDEŞİNİN OLSUN BEN SANA YENİSİNİ ÖREYİM DEDİM. ŞİMDİ HANIMEFENDİYE YENİSİNİ ÖRÜYORUM.BİTTİĞİNDE ONUDA YAYINLARIM. BİTTİĞİNDE YAPILIŞINI DA AYRINTILI OLARAK EKLEYECEĞİM.




19 Şubat 2009 Perşembe

GEZİCİ BLOG







GEZİCİ BLOG OTOBÜSÜ YARIN BENDE İMİŞ.DİĞER BLOĞUM http://harosa.blogcu.com/ DA AĞIRLAYACAKTIM MİSAFİRLERİMİ ANCAK BLOGCU AÇILMIYOR. BENDE MİSAFİRLERİMİ BURADA AĞIRLAMAK İSTİYORUM.
ÖNCELİKLE HERKESE HOŞGELDİNİZ DEMEK İSTİYORUM. SİZLERE KUCAK DOLUSU SEVGİLER GÖNDERİYORUM.
BLOG OTOBÜSÜNÜN BANA GELECEĞİNİ DUYUNCA MUTFAĞA GİRİP HEMEN BİR PASTA HAZIRLADIM.
BİDE MECİMEK KÖFTESİ YAPTIM.
HAMURİŞİ OLMADAN OLMAZ DEYİP SODALI PEYNİRLİ BÖREĞİDE YAPIVERDİM.
HEPSİ KENDİ EL EMEĞİM. BU ARADA PASTANIN ALTINDAKİ ÖRTÜYÜDE KUMAŞ BOYASIYLA KENDİM BOYADIM.
ÇAY,ÇİÇEK ,ÇİKOLATADA SİZLERE İKRAMIMDIR.
GELENLER SEFA GELDİ HOŞ GELDİ.DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM HER ZAMAN BEKLERİM EFENDİM!!!!

ŞAPKA MODELİ

BU ŞAPKAYI KOMŞUMUZUN KIZINA TEYZESİ ÖRMÜŞ. BENDE KIZLARIMA ÖRÜYORUM .ONLARIDA YAYINLAYACAĞIM. BİZ ÇOK BEĞENDİK. UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ.




BU ARADA MİMLENDİM.
Sobe-Mim
Sevgili Arkadaşım http://bendensofralariniza.blogspot.com// beni mimlemiş
1 - PC başından kalkıp pencereyi açıyoruz
2 - Pencereden dışarı bakıyoruz
3 - Gözümüze ilk görünen kişiyi inceliyoruz
4 - Cinsiyetini ve üzerindeki kıyafetleri yazıyoruz.
5 - Ve 7 kişiyi mimliyoruz…
Ben 10 dakikadır camın önündeyim kimse geçmiyor. Gece olduğunda bizim buralar çok tenhalaşıyor.Gelip geçende arabasıyla geçiyor.Bende balkondan sofra örtüsü silkeleyen karşı blogdaki komşunun üzerindekileri söyleyeyim.Teyzenin üzerinde siyah bir penye var.Balkonda olduğu için altında ne var göremedim. Başındada yarım bağlanmış yemeni var.Miyop biri olarak gördüğüm kadarıyla siyah oyalı yemeni var.
Benim kızın araştırma ödevi varmış ben mimlediğim arkadaşlarımı daha sonra yazıcam

17 Şubat 2009 Salı

EL YAPIMI KUM SAATİ



ÖĞRETMENİ 3. SINIFA GİDEN KIZIMA PROJE ÖDEVİ OLARAK KUM SAATİ YAPMA GÖREVİ VERMİŞ.AKŞAM EŞİMLE BİRLİKTE HUNİLERDEN,CD DEN VEDE RENKLİ KUM VE BONCUKLARDAN YARARLANARAK YAPTILAR.ASLINDA TAMAMEN EŞİMİN İCADI OLDU

16 Şubat 2009 Pazartesi

SAÇ BANDI

KIZIMIN DOĞUM GÜNÜNDE HEDİYE ETMEK İÇİN ARKADAŞINA ÖRDÜĞÜ SAÇ BANDI. BENDE SÜSLEMESİNDE BİRAZ YARDIMCI OLDUM.MAAŞALLAH DEYİN TEYZELERİ NAZAR DEĞMESİN!




15 Şubat 2009 Pazar

PEMBE İNCİLİ PATİK




BU PATİĞİ GEÇEN YAZ ÖRDÜM. ANTALYAYA GİDERKEN ÜÇ BEŞ TANE ÖRÜP AKRABALARIMA HEDİYE OLARAK GÖTÜRDÜM.

13 Şubat 2009 Cuma

SEVGİLİLER GÜNÜ TATLISI



HERKESİN BİLDİĞİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI .

MALZEMELER

125 gram margarin
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi


HAZIRLANIŞI:
Margarin ve un hafifçe kavrulur.Yavaş yavaş süt ilave edip karıştırılır. Kaynamaya başlayıp koyulaştığı zaman altı kapatılır. Şeker ve vanilya ilave edilip mikserle çırpılmaya devam edilir. Soğuyuncaya kadar yaklaşık 15 dakika çırpılır. Bisküviler robotta ufalanır. Bir tepsiye veya borcama bisküvi yayılır.Üzerine muhallebi dökülür.Dolapta 1 gece dinlendirilir. Muhallebi pişirilirken damla sakızı koyabilirsiniz. Ben üzerini süslemek için çikolata sosu ve ceviz kullandım. yağlı kağıttan kalıplar kesip çikolata sosunu bu kalıpların içine doldurdum. Umarım beğenirsiniz. Bloğuma ziyarete gelen herkese Sevgililer Günü Armağanımdır. Aslında ben bu Sevgililer Gününü çok saçma buluyorum da neyse adet yerini bulsun yoksa sevgilinin günümü olurmuş .Seven insan için hergün sevgililer günü

DUT İPLE ATKI YAPILIŞI

BUGÜN ÖĞLE ARASINDA KIZIMIN ÖĞRETMENİ HATİCE HANIMA DUT İPLE ATKI ÖRDÜM. YAPILIŞINI DA SİZLER İÇİN AŞAMA AŞAMA KAYDETTİM.YİNEDE ANLAYAMAYAN OLURSA YAZILI OLARAK TA ANLATABİLİRİM. OKULDAN YENİ GELDİM EVDE İŞLER BENİ BEKLER. YAPACAK OLANLARA KOLAY GELSİN



12 Şubat 2009 Perşembe

DUT İPLE PEMBE ATKI



BU ATKIDAN KIZIMA,YİĞENİME,KOMŞUMUZUN KIZINA ÖRDÜM.O KADAR HOŞUMA GİTTİKİ NERDEYSE TANIDIĞIM HERKESE ÖRECEĞİM.FIRSAT BULURSAM NASIL ÖRÜLDÜĞÜNÜDE AYRINTILI OLARAK RESİMLERİM.

8 Şubat 2009 Pazar

MOTİF MAKİNESİ İLE ÇİÇEKLİ ŞAL






BU ŞALI BEN MOTİF MAKİNESİ İLE GÖRÜMCEME YAPTIM. HEDİYE OLARAK. O ARALAR MOTİF MAKİNESİNE TAKMIŞTIM KAFAYI. BİZİM BURALARDA BULUNMADIĞI İÇİN İNTERNETTEN SATIN ALDIM. BİR HIZLA ÜÇ TANE ŞAL YAPTIM. BİRİ ANNEME,BİRİ GÖRÜMCEME ,BİRİDE KENDİME . KENDİME YAPTIĞIMIN KENARLARINI BİTİREMEDİM BİR TÜRLÜ ARAYA BAŞKA İŞLER GİRDİ BİTER BİTMEZ ONUDA YAYINLARIM



BONCUKLU PATİK






BU PATİĞİN RESİMLERİ OKULUMUZUN ANASINIFI ÖĞRETMENİ ÖZNUR BLOĞUMDA YAYINLAYAYIM DİYE ÇEKMİŞ. YANİ BEN YAPMADIM AMA ÇOK GÜZEL OLMUŞ. PATİK YAPMAK İSTEYEN OLURSA BİR FİKİR OLSUN.

7 Şubat 2009 Cumartesi

İKİ ŞİŞLE ÖRGÜ ŞAL











BU TARZ ŞALLARIN NASIL YAPILDIĞINI BİLEN VARSA BANA AYRINTILI OLARAK ANLATSIN LÜTFEN . BEN BUNLARI YABANCI SİTELERDEN BULDUM AMA NASIL YAPILDIĞINI TAM OLARAK ANLAYAMADIM.






ANGORA TİFTİK İPTEN ATKI MODELİ

bu atkıyı da gelinimize ördüm. güle güle kullansın. atkının yapımı ayrıntılı olarak http://busu.blogcu.com/ adresinde var. Yapmak isteyenler oraya bakabilirler.



















EMİNE'YE ÖRDÜĞÜM YAKADAN BAŞLAMA HIRKA

AKILLI İPTEN YAKADAN BAŞLAMA OLARAK ÖRDÜĞÜM HIRKA . BUNLARDA YAPIŞIK KIZ KARDEŞLER. YANAKTAN YAPIŞTILAR. ANADAN DOĞMA DEĞİL. SONRADAN OLMA

KIZIM VE ÖĞRETMENİ BERRAK HANIM




GEÇMİŞ YILLARDA KIZIMA ÖRDÜĞÜM ÇİZGİLİ HIRKA VE KIZIMIN ÖĞRETMENİ BAYRAM TÖRENİNDE STADDALAR 23 NİSANDA EMİNE HANDAN DA GÖSTERİ YAPMIŞTI.


KÜÇÜK KIZIM,PANÇOSU VE ŞAPKASI




BU ŞAPKA VE PANÇOYU DA BEN ÖRDÜM. EMİNE HANDAN DA MANKENLİK YAPTI.