29 Mart 2009 Pazar

FIRFIRLI PEMBE ETEK


BU DA YELEĞE TAKIM ÖRDÜĞÜM ETEK 8 SIRADA BİR FIRFIRLI İPLE ÖRDÜM ÖRGÜ ÖRENLER KOLAYCA ANLAYACAKTIR.

22 Mart 2009 Pazar

FIRFIRLI PEMBE BEBEK YELEĞİ


KARDEŞİMİN EŞİ DOĞUM YAPACAK. BU YELEĞİ BEBEĞİMİZE ÖRDÜM. PEMBE NEKO BEBE YÜNÜ İLE ATKI ÖRÜLEN FIRFIRLI İPLERİ KARIŞTIRDIM. ETEĞİNİDE ÖRDÜM. ONUDA YAKINDA YAYINLARIM.

20 Mart 2009 Cuma

18 Mart 2009 Çarşamba

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ



















BEN BURADA ANNEMİN BABAANNESİNDEN DUYDUĞU VE BANA ANLATTIĞI ANILARINI ANLATMAK İSTİYORUM.TOKAT’IN ARTOVAİLÇESİNİN BİR KÖYÜNDENDİR..BABAANNESİ ÇOK SEVERMİŞ ANNEMİ VE GECELERİ ONA ANILARINI ANLATIRMIŞ .BENİM DEDEMİN BABASI( YANİ ANNEMİN DEDESİ) ÇANAKKALE SAVAŞLARINDA ŞEHİT OLMUŞ ALLAH RAHMET EYLESİN!BABASI SAVAŞA GİTTİĞİ ZAMAN DEDEM DÖRT YAŞINDAYMIŞ. KÖYDEKİ ERKEKLER SAVAŞA KATILMAK İÇİN ÇAĞRI GELMESİNİ BEKLEMEDEN GÖNÜLLÜ OLARAK ÇANAKKALEYE GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKMIŞLAR. DEDEMİN BABASI VE ÜÇ AMCASIDA ONLARIN ARASINDAYMIŞ DEDEM ANNEMLERE ANLATIRMIŞ:”ARKASINDAN KOŞTUM GİDERLERKEN BİR KERE ARKASINA BAKTI EL SALLADI VE GEÇİP GİTTİ “DİYE ERKEKLER GİTTİKTEN SONRA KÖYDE ÇOK ZOR GÜNLER YAŞAMIŞLAR KADINLAR VE ÇOCUKLAR AÇLIK ,SEFALET ,HASTALIKLAR.KÖYDE HİÇ ERKEK KALMADIĞI İÇİN ÖLENLERİ KADINLAR GÖMERLERMİŞ.BİR HAYVAN ÖLECEĞİ ZAMAN ERKEK ÇOCUKLARINA TUTTURUP KADINLAR KESERLERMİŞ.NE BABASI NEDE AMCALARI GERİ DÖNMEMİŞ.
BİR ŞEHİTİN YEDİ KUŞAK SÜLALESİNE ŞEFAAT EDECEĞİ SÖYLENİR MAHŞER GÜNÜNDE .İNŞALLAH O ŞEHİTLERİN TORUNLARI OLARAK BİZDE ONLARIN ŞEFAATİNE NAİL OLURUZ.İNŞALLAH O ŞEHİTLERE LAYIK VATAN EVLATLARI OLABİLİRİZ.

13 Mart 2009 Cuma

RÜMEYSA'NIN BERESİ
























HANİ BU HANIMEFENDİYE BEYAZINI ÖRMÜŞTÜMDE SÜSLÜ DİYE BEĞENMEMİŞTİ YA!
BENDE KENDİSİNE YENİDEN SÜSSÜZÜNÜ ÖRDÜM.AMA BUNU BEĞENDİ:))
GERÇİ KIŞ BİTTİ AMA BEN BERE ÖRMEYE DEVAM EDİYORUM YAKINDA PASPAS MODELİNDEN UYDURDUĞUM BEREYİ DE YAYINLARIM!
HERKESE MUTLU BİR HAFTA SONU DİLİYORUM.

10 Mart 2009 Salı

HATİCE ÖĞRETMENİMİZİN FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ



Tarifi:

Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.

Afiyet Olsun...
Rümeysa Zeynep'in öğretmeni Hatice Hanımın fırında sütlaç tarifidir.Kendisi bloğumda yayınlamam için resimlerini çekmiş.Yapmak isteyenlere duyurulur.Ben yapmadım ama kendisi ne kadar güzel olduğunu anlata anlata bitiremedi! Tavsiye ederim deneyin....:))

KADİFE İPTEN ATKI




BİR KAÇ GÜNDÜR ÇOK YOĞUNDUM MİSAFİRİM DE VARDI BİR DE BÜYÜK KIZIM HASTALANDI BLOG ARKADAŞLARIMIN ZİYARETLERİNE ÇIKAMADIM ZİYARETİME GELEN KANDİLİMİ VE KADINLAR GÜNÜMÜ KUTLAYAN BÜTÜN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM.


OKULDAKİ ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMA DA BLOG İÇİN RESİM ÇEKME HASTALIĞINI BULAŞTIRDIM.YA BİRŞEYLER YAPIP RESMİNİ ÇEKİYORLAR YADA KENDİ KULLANDIKLARI ÖRGÜLERİN RESİMLERİNİ BEN ÇEKİYORUM.BUDA BETÜL ÖĞRETMENİMİZE HEDİYE OLARAK ÖRÜLMÜŞ .ASLINDA RENGİ DAHA GÜZEL AMA RESİMDE TAM OLARAK BELLİ OLMADI NEDENSE!HANİ ŞU KADİFE İPTEN ÖRÜLEN ATKILAR VARYA O MODEL ATKILARDAN!

7 Mart 2009 Cumartesi

MEVLİD KANDİLİ


HAYIRLI KANDİLLER EFENDİMİZ'İN ( s.a.v) gül peygamberimizin ,alemlere rahmet peygamberimizin doğumu olan MEVLİD KANDİLİ tüm İslam alemine kutlu olsun.
ALLAH'IM SANA HAMD SONSUZ OLSUN Kİ; BİZLERİ BÖYLE BİR PEYGAMBERE ÜMMET OLARAK YARATTIN ALLAH'IM SANA SONSUZ HAMD OLSUN Kİ ;BİZLERİ MÜSLÜMAN OLARAK YARATTIN ALLAH'IM SANA SONSUZ HAMD OLSUN Kİ; KAİNATIN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE YARATTIĞIN ,SENİN EN SEVGİLİN HABİBİNİN DOĞUMUNU KUTLUYORUZ.RABBİM; EFENDİMİZ HÜRMETİNE BİZLERİ BAĞIŞLA ; BİZLERİ MÜSLÜMAN OLARAK YAŞAT VE MÜSLÜMAN OLARAK ÖLDÜR;BİZLERE EFENDİMİZE LAYIK ÜMMET OLMAYI NASİB ET.. (AMİN!)
DUA
Allah'ım, bize razı olduğun şeyleri yapmayı nasip et. Sana olan ibadetlerimiz ile bizleri diri eyle. Rabbim duamı reddetme, beni kendi güç ve kuvvetime terk etme, acizliğime merhamet et. Fakirlik ve perişanlığıma acı, bize layık olduğumuz şekilde muamele etme. Yüzümüzü Senden başkasına secde etmekten koruduğun gibi, ellerimizi de Senden başkasına açmaktan koru. Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala seyyidina Muhammedin ve sellim. Amin... Amin... Amin...

5 Mart 2009 Perşembe

ÖĞRENCİLERİMİZİN EL EMEKLERİ

SARIGÜL BLOĞUNUN SAHİBESİ ÖĞRETMEN ARKADAŞIM BU ÇALIŞMALARIN NASIL YAPILDIĞINI SORMUŞ.BENDE DİLİM DÖNDÜĞÜNCE ANLATMAYA ÇALIŞAYIM. KOYU RENK TERCİHEN SİYAH KARTONU ORTADAN İKİYE KATLIYORSUNUZ. DESENİ KALEMLE ÇİZİP MAKET BIÇAĞIYLA KESEREK OLUŞTURUYORSNUZ .OLUŞAN BOŞLUKLARA KIRTASİYEDEN ALDIĞINIZ RENKLİ JELATİNLERİ ARADA KALACAK ŞEKİLDE YAPIŞTIRIYORSUNUZ.HEPSİ BU KADAR .YAPMAK İSTEYENLERE YADA SINIFINDA UYGULAMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA TAVSİYE EDERİM. BİZİM ÖĞRENCİLER CAMLARA YAPIŞTIRDILAR ÇOK GÜZEL DURDU.

















öğrencilerimizin resim dersinde yaptıkları çalışmaları yayınlamak istedim ben çok beğendim umarım sizde beğenirsiniz





2 Mart 2009 Pazartesi

TUANA ŞİMŞEK


ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIM NURETTİN VE MÜGE ŞİMŞEK'İN KIZLARI TUANA!

(((KENDİSİ 4 AYLIK OLDU. HERKES MAAŞALLAH DESİN LÜTFEN!!!!!!)))

ÜZERİNDEKİ YELEĞİ BEN ÖRDÜM AMA FOTOĞRAFINI ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM .YAKADAN BAŞLAMA YELEK MİNİK HANIMEFENDİYE DE PEK YAKIŞMIŞ NE DERSİNİZ?

1 Mart 2009 Pazar

EL ÖRGÜSÜ KAZAK




BU KAZAĞI ÖĞRETMEN ARKADAŞIM ÖZNUR' A ANNESİ ÖRMÜŞ .KENDİSİ ÇOK MARİFETLİ BİR HANIM. BENDE ÖZNUR'UN ÜZERİNDE GÖRÜP RESİMLEDİM.KAZAK ÖRMEK İSTEYENLERE BİR FİKİR OLSUN DİYE!